Leilighet Nils Bays vei

← Tilbake til prosjektoversikten

Renovering leilighet fra 1953 – 66 kvm – 2017
Marie + Elin

Foto: Anne Bråtveit

Om prosjektet

Renovering av 3 roms leilighet på Tåsen fra 1953. Oppdragsgiver ønsket å renovere alle overflater, for å få et sammenhengende og tidsriktig interiør, samt utnytte de 66 kvm til mest mulig oppbevaring. Oppdragsgiver ønsket et gjennomgående avstemt og rolig interiør som motvekt til en aktiv og hektisk hverdag.

Det var viktig å skape en funksjonell og plassutnyttet løsning for spesialtilpasset oppbevaring, og samtidig beholde en lys og romslig romfølelse.

Fokus på kvalitet i materialer og samspill i en variert fargepalett til eksisterende kunst.

Det ble lagt vekt på å skape en balanse mellom oppbevaringen og luftigheten i rommene.

Majoriteten av oppbevaringen ble lagt til soverommene, bak store flater for å roe ned omgivelsene og reflektere mest mulig naturlig lys.

I stue og gang ble oppbevaringen brukt som dekorative elementer i farger tilsvarende som i kunsten.

Det ble skapt et helhetlig visuelt konsept for leiligheten hvor duse farger og naturlige materialer sto i sentrum. Oppdragsgiver er et friluftsmenneske og ønsket variasjoner i treverk, stein, glass og metall, med fargeinnslag for å lysne og binde det hele sammen.

Det ble lagt nytt gjennomgående gulv i lys enstavs eik med vannbåren varme for å oppnå en lys og rolig base. Alle utdaterte overflater ble glatte og listverk benyttet kun der det var nødvendig. Alt det elektriske ble byttet ut og en diskré gjennomgående belysning ble valgt. Cadi AS fulgte opp byggeprosessen og samarbeidet tett med de ulike håndtverkerene og leverandørene.

  • Ferdigstilt: 2017
  • Prosjekttype: Bolig