Neptunveien

← Tilbake til prosjektoversikten

Totalombygging rekkehus – 150 m2 – 2005
Elin + Henriette

Foto: Espen Grønli

Om prosjektet

Totalombygging av Selvaag rekkehus fra ca. 1960.
 

Et trangt og mørkt rekkehus skulle huse en aktiv familie på fire og hjemmekontor. For å bringe dagslys inn i husets midtre ble trappeløpet snudd og to vinduer satt inn i taket i 2.etg. Overlyset bringes ned i 1.etg ved å bruke Satinatoglass i trappeveggene. Det er lagt inn ekstra bjelker for mulighet for enda større åpenhet mellom 1. og 2.etg i senere livsfase. Ved å snu trappen ble det mulig å skape et ekstra oppholdsrom i 2.etg, med mye skapplass og tv-stue til barna.

Alle interne vegger ble revet og nye romstrukturer opprettet. Bl.a. er kjøkkenet blitt en del av oppholdssonen og gjennomlys oppnådd. Entreén er skilt av fra hovedrommet med en skyvevegg som vil bli brukt når sesongene krever det, men ellers kan stå åpen. I kjelleren er det pigget ut for større takhøyde, og kjelleren fungerer nå som kombinert peisestue/gjesterom med hjemmekontor. Kjelleren har også fått fire boder, vaskerom og et bad.

Husets soner og rom oppleves som romsligere og lysere enn før, og alle overflater er nye med klare og presise detaljer og gir et tidsriktig lyst inntrykk.

  • Ferdigstilt: 2005
  • Oppdragsgiver: Privat bolig
  • Prosjekttype: Bolig