Leilighet på Lovisenberg

← Tilbake til prosjektoversikten

Renovert funkis – 64 m2 – 2013
Frida

Arkitekt: Eivind Moestue og Ole Lind Schistad (byggeår 1936)
Foto: Espen Grønli

Om prosjektet

Leiligheten ligger i en liten funkis-gård på Lovisenberg fra 1936. Den hadde en planløsning som lett kunne endres og tilpasses til de ønskene og behovene brukerne hadde. Blant annet var plass til flygel i stuen et viktig behov. Leiligheten var stilmessig utdatert med gule vegger med strukturtapet samt bad og kjøkken fra 70-tallet. Alle overflater trengte oppussing. Kjøkkenet ble flyttet inn i den ene stuen og fremstår nå som hjertet i leiligheten; et sosialt spisekjøkken med peis og balkong. Det gamle kjøkkenet var lite og trangt og ble gjort om til kontor og gjesterom. Gang med kott, soverom og bad var et rotete puslespill som ble ryddet opp i. Målet var å skape en sosial, funksjonell og plassutnyttet planløsning med flerbruk av rommene.
På badet ble rørføringer, sisterne, vaskemaskin og oppbevaring skjult bak en hel skapvegg for å skape et ryddig bad. Løsningen ga mye oppbevaringsplass. Som en følge av badets nye planløsning fikk soverommet ny dørplassering. Dette ga plass til dobbeltseng og bedre løsning for garderobe.

Stuen fikk spesialtilpassede hyller til bøker for maksimal utnyttelse av den tilgjengelige plassen under vinduskarmen. Hyllene under vinduene forsterker effekten av det sammenhengende vindusbåndet som er karakteristisk for funksjonalismen. Vinduskarmen og hyllene skaper linjer i rommet og gir mye plass til oppbevaring.
Veggene ble sparklet og malt hvite. Den originale eikeparketten ble slipt ned og lakkert. Himlingen av takess i stuen ble fornyet med tynne gipsplater.

Det ble vektlagt å bruke et formspråk, materialer og overflater som passet inn i funkis-arkitekturen, men i en moderne fortolkning.

  • Ferdigstilt: 2013
  • Oppdragsgiver: Privat bolig
  • Prosjekttype: Bolig