Korsvoll terrasse

← Tilbake til prosjektoversikten

Rehabilitering enebolig – 150 m2 – 2012
Elin + Frida

Samarbeidende arkitekt: Rede arkitekter, Ingerid Helseth
Foto: Espen Grønli

Om prosjektet

Enebolig beliggende på Korsvoll fra 1986. Arkitektur i mur, og interiører i furu ga et utdatert og mørkt preg. Den eksisterende trappen ødela mye for planløsningen, og det ble bestemt å flytte den. Rede arkitekter ble engasjert som arkitekt. Cadi ble engasjert til å bistå byggherren med ny planløsning , funksjonsplanlegging av kjøkken og bad, samt valg av overflater, materialer og faste spesialmøbler. Det ble laget et tilbygg med bad og hovedsoverom, og de eksisterende arealene ble bygget om og åpnet opp. Oppdragsgiver var opptatt av å ikke ta forhastede beslutninger, og la vekt på gjennomtenkte og detaljerte løsninger.

Alt treverk ble hvitbeiset, og resten av veggene ble malt hvite. Vannbåren varme ble lagt i stue, kjøkken og passasje. Hvitoljet eikeplank fra Dinesen ble lagt i stuen, kjøkken og passasje fikk støpt hvitpigmentert weber-gulv. De nye overflatene ble valgt for å lysne og binde dem sammen. Ro, enkelhet og naturnærhet i overflatene var viktig. Alle gamle åpninger og nisjer hadde ukurante mål og uvanlige former. Spesialdesign var derfor eneste løsningen. Plassen etter den eksisterende trappen ble omgjort til en lys liten arbeidsplass med utsikt over hagen.

Eksisterende langbenk med ventilasjon under ble ombygget til en spesialsofa. I entreen ble det laget en integrert garderobeløsning som plassutnyttet hvelvingen i taket. Gamle døråpninger ble brukt til å huse skap til utstilling av arvet servise. Kunden ønsket et mørkt bad og falt til slutt på en sten fra Kirkstone til alle flater. Dette valget stilte store krav til belysningen.
Det ble lagt vekt på å åpne opp rommene, skape en luftig og funksjonell planløsning. Slippe inn lys og modernisere de utdaterte overflatene.

  • Ferdigstilt: 2012
  • Oppdragsgiver: Privat bolig
  • Prosjekttype: Bolig