Folkets hus, Strømmen

← Tilbake til prosjektoversikten

Totalrehabilitering – 2770m2 – 2008
Elin + Henriette

Foto: Atelier Herman AS, v/Tom. Hermansen

Om prosjektet

Totalrehabilitering av Folkets Hus på Strømmen. Interiøret og bygningen fra 1930-tallet var meget nedslitt. Noen opprinnelige elementer i innredning og overflater var fremdeles inntakt, men meget slitt. Mesteparten av bygget var preget av 60- og 70-talls-oppussing og trengte mange nye løsninger. Kinosal og hovedsal hadde begge flotte veggmalerier, som det var viktig å fremheve og få belyst riktig slik at fargene kom bedre frem. Saler og vestibyle hadde en vakker heltre parkett, som det også var riktig å bevare. Prosjektet hadde en stram økonomisk ramme.

Himlinger ble lagt helt om. Ny belysning ble planlagt både for å ivareta alle funksjonskrav men også for å spille sammen med byggets opprinnelige stil. Armaturene kommer fra XAL, Deltalight, SM-lys i tillegg til noen standardvarer til birom.
I saler, styrerom og vestibyle er det laget nye brystningspaneler og konvektorkasser, som skal beskytte vegger mot slitasje, men også gjenskape noe av 30-tallets opprinnelig stilelementer. Disse måtte allikevel gis et uttrykk og en detaljering som er økonomisk gjennomførbart i dag.

I vestibylen ble det tegnet ny skranke og garderobeløsning. Garderobeløsningen er meget enkel, men veldig plasseffektiv.
Møbler er valgt ut i fra ønsket om å finne en balanse mellom 30-tallsbygget og dagens krav og stil. Møblene som ble valgt er levert av Kusch, Sellex, Fora Form og Brunner. En del møbler mangler fremdeles, blant annet tepper i styrerom og benker i vestibylen.

  • Ferdigstilt: 2008
  • Oppdragsgiver: Andelslaget Folkets hus, Strømmen
  • Prosjekttype: Offentlig