Enerhaugen

← Tilbake til prosjektoversikten

Privat bolig – 2003

Elin + Cathrine

Foto: Nils Petter Dale

Om prosjektet

Byggherren ønsket å oppgradere leilighet og tilhørende loftstue. Den mer enn hundre år gamle leiligheten bar preg av materialbruk dels fra byggeåret, og dels fra da loftsutbyggingen ble gjort på 70-tallet. Rommene i leiligheten var trange og mørke, og loftstuen hadde et røft og mørkt preg. Det var ønske om å oppgradere standarden, og skape mer helhet i farger og uttrykk. Alle røffe mursteinsvegger ble pusset glatte med hvitpigmentert finpuss. Panelte vegger ble plateslått og gitt en lys farge. Samme farge ble brukt i hele det enorme loftstaket og på all fastinnredning som bokhyller og skuffeskap. Gulvene i loftsstuen fikk en lys industriparkett. Gulvet på kjøkkenet ble avrettet og gitt en blank, grå epoxyoverflate.

Belysningen ble dels felt ned i gulv og dels skinner montert oppå bjelkene. Dette gir god belysning på alle vegger og takflater, og bidrar til en god romfølelse.
Badet er ekstremt smalt og hadde svarte fliser. Nytt betonggulv med blank epoxy overflate, vegger med hvite fliser og et tak med integrert belysning,- endret romfølelsen betydelig. Et stort speil over vasken øker den visuelle opplevelsen av rommets bredde ytterligere.

  • Ferdigstilt: 2003
  • Oppdragsgiver: Privat bolig
  • Prosjekttype: Bolig